Topwerkgever

Goed in je werkvel

De medewerkers zijn de grootste troef van het ziekenhuis. Dat zij zich goed voelen op de werkvloer is de beste garantie op kwaliteitsvolle zorg voor de patiënt. Het UZ Gent investeert dan ook graag in de professionele ontwikkeling en het welzijn van alle UZ’ers.

Een loopbaan lang leren

Uren vorming
Uren vorming
Interne opleidingen
Interne opleidingen
Inschrijvingen voor interne opleidingen
Inschrijvingen voor interne opleidingen
Inschrijvingen voor externe opleidingen
Inschrijvingen voor externe opleidingen
Medewerkers dat min. 1u opleiding volgde
Medewerkers dat min. 1u opleiding volgde

Met een uitgebreid vormingsaanbod kan elke medewerkers een loopbaan lang leren en groeien in zijn of haar werk. Daarnaast is in het opleidingsaanbod ook aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Heel wat personeelsleden maken dankbaar gebruik van die opleidingsmogelijkheden.

Samen veerkrachtig

In het spoor van de overheidscampagne 'Samen veerkrachtig - boost je veerkracht!' in het najaar van 2019 bracht ook het ziekenhuis welzijn onder de aandacht met tal van initiatieven.

Een handig inspiratieboekje herinnerde de medewerkers aan de 10 bouwstenen die kunnen helpen om veerkrachtiger te worden. Ook extra yogasessies, een gezond ontbijt en welzijnsopleidingen gaven de medewerkers een duw in de rug.

Dat oog hebben voor welzijn, veerkracht en bevlogenheid veel verder gaat dan risico's vermijden of schade beperken, toont het ziekenhuis in zijn personeelsbeleid. In het UZ Gent waakt een toegewijd team over het psychosociaal welzijn van de medewerkers. Het team Welzijn bestaat uit vijf professionele welzijnscoaches/vertrouwenspersonen. Zij staan garant voor een laagdrempelige, vertrouwelijke, discrete en onafhankelijke aanpak en zijn er voor elke medewerker.

Duurzaam pendelen en thuiswerk

Het UZ Gent stimuleert zijn medewerkers om op een duurzame manier naar het werk te komen. Dankzij zijn ligging aan de rand van de stad is het ziekenhuis vlot bereikbaar met trein, tram, bus en fiets. Een groeiend aantal medewerkers kiest voor duurzaam pendelen.

In 2019 kregen medewerkers:

Een NMBS-abonnement
Een NMBS-abonnement
Een abonnement van De Lijn
Een abonnement van De Lijn
Een abonnement van de NMBS en De Lijn
Een abonnement van de NMBS en De Lijn
Een fietsvergoeding
Een fietsvergoeding

Ook thuiswerk is ingeburgerd in het ziekenhuis. Als het takenpakket dat mogelijk maakt, kunnen medewerkers in alle vertrouwen en autonomie op regelmatige basis van thuis uit werken. Dat bespaart pendeltijd en komt de balans ten goede.

Deel dit artikel op: