Topexpertise

Nieuwe endo-urologische topapparatuur

De dienst Urologie van het UZ Gent behandelt sinds dit najaar patiënten in een innovatieve Endo urology suite. Dr. Thomas Tailly (dienst Urologie): 'Een van onze OK-zalen is volledig heringericht en uitgerust met een fonkelnieuwe niersteenvergruizer en laser. De vernieuwde apparatuur maakt het mogelijk om patiënten met nierstenen efficiënter te helpen. De verbrijzelaar is krachtiger, waardoor we minder snel hoeven te opereren. Zelfs voor patiënten met grotere stenen of met overgewicht kunnen we nu voor vergruizing opteren.'

dr. Thomas Tailly, dienst Urologie

De verbrijzelaar is krachtiger, waardoor we minder snel hoeven te opereren. Zelfs voor patiënten met grotere stenen of met overgewicht kunnen we nu voor vergruizing opteren.

dr. Thomas Tailly, dienst Urologie

De Endo urology suite kreeg ook een nieuwe behandeltafel die beter geschikt is voor ingrepen in rug- of zijlig. Dr. Tailly: 'De patiënt ligt comfortabeler en wij kunnen preciezer werken. Dat is bijvoorbeeld belangrijk voor minimaal invasieve operaties waarbij we de nier aanprikken door vanuit de rug een tunneltje te boren. Door de nieuwe apparatuur kunnen we de ingrepen efficiënter uitvoeren, wat zowel voor de arts als de patiënt voordelig is. Voorts is de hoogwattagelaser ook geschikt om prostaatvergrotingen te behandelen.

Deel dit artikel op: